BME-VIK Mérnökinformatikus képzés

Tanszékünk a szak alapítása óta fontos küldetésének tekinti a mérnök informatikus képzésben való magas színvonalú részvételt. Az alapképzéstől a doktori képzésig kivesszük a részünket a mérnök informatikus hallgatók oktatásából.

Alapképzés (BSc)

Minden mérnök informatikus alapszakos hallgató hallgatja a következő tantárgyainkat:

Mindezeken túl elágazó tantárgyként választhatják a következőt:

A szakmai ismeretek bővítését két ágazat koordinálásával, és egy további szakirányban való részvétellel segítjük. Ezek a következők:

Az ágazatokhoz, szakirányokhoz kapcsolódóan természetesen önálló labor és szakdolgozat témákat is kínálunk; szakmai gyakorlatot teljesít a hallgató; támogatjuk, ha TDK-zni szeretne.

Szakiránytól függetlenül minden hallgatónak kínáljuk szabadon választható tantárgyainkat.

Mesterképzés (MSc)

Az alapképzésbeli ágazataink folytatása a mesterképzésben az

szakirányok. Ezekre azonban azokat is várjuk, akik nem a hozzá tartozó ágazaton voltak az alapképzésük során (sőt, akár nem is a BME VIK villamosmérnöki alapszakán). A szakirányhoz kapcsolódóan a mesterképzésben is rendszeresen megújuló önálló labor és diploma témákat kínálunk; e képzésben is szakmai gyakorlatot teljesít a hallgató; és továbbra is támogatjuk, ha TDK-zni szeretne.

Mind a saját szakirányunk hallgatóinak, mind más szakirányon lévőknek kínáljuk MSc-s kötelezően választható tantárgyainkat, illetve szabadon választható tantárgyainkat.

Doktori képzés (PhD)

Mind a mesterképzésüket nálunk befejező hallgatóknak, mind más képzésből felvételizőknek lehetőségük van doktoranduszként csatlakozni a tanszékünkhöz és a Informatikai Tudományok Doktori Iskola képzésében folytatni tanulmányait. Bővebben erről a lehetőségről a doktori képzésünk lapján olvashat.