Távközlési Vizsgáló Laboratórium (TVL)

Szoba: 
I.B.212
Laborfelelős: 

Profil

Távközlési végberendezések előfizetői interfész csatlakozási követelményeinek vizsgálata

Leírás

A Távközlési Vizsgáló Laboratórium a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Távközlési és Médiainformatikai Tanszékén 2005-ben jött létre távközlő végberendezések előfizetői interfész csatlakozási követelményeinek vizsgálatára, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium támogatásával.

A számos létező előfizetői interfész közül az integrált szolgálatú digitális hálózat (ISDN) alaphozzáférésű (2B+D) és primer sebességű (30B+D) előfizetői interfészek, valamint nagysebességű adatátviteli előfizetői összeköttetések és interfészek (xDSL) vizsgálatára szakosodtunk. Az interfészek vizsgálata modern mérőrendszerekkel történik. Az automatizált mérések rövid vizsgálati időt eredményeznek és lehetővé teszik, hogy versenyképes vizsgálati árakat alkalmazzunk.

A TVL a fentebb említett vizsgálatokra a Nemzeti Akkreditáló Testület által az MSZ EN ISO/IEC/17025:2005 szabvány szerint akkreditált vizsgálólaboratórium. Regisztrációs szám: NAT-1-1441/2008. Emellett a TVL ezen vizsgálati szolgáltatásokra az NHH által kijelölt vizsgálólaboratórium. A NAT és az NHH évente egy-egy alkalommal auditálja a vizsgálólaboratórium működését.