Az Önálló laboratórium, Szakdolgozat, Diplomatervezés tárgyakról

Kiemelt tartalom

Az Önálló laboratórium, Szakdolgozat, Diplomatervezés tárgyak közös jellemzője, hogy a hallgató egy általa választott témával önállóan foglalkozik (bizonyos esetekben esetleg néhány hallgatótársával együtt), egy hozzá rendelt konzulens irányítása alatt.

Az Önálló laboratórium, Szakdolgozat, Diplomatervezés tárgyak mindegyikéhez képzésenként, ill. azon belül, szakirányonként/ágazatonként külön tantárgy tartozik. Minden tantárgynak van saját adatlapja, oktatója, követelményrendszere, sőt, saját honlapja is. Ezek e lap alján lévő táblázatban találhatóak meg, és a tárgyak kódját és a honlapjára való linket tartalmazzák. Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a táblázat egy sorában található tárgyaknál figyelmet fordítottunk arra, hogy ha különbözik is a tárgy oktatója, a követelményrendszereik egymással harmonizáltak legyenek.

A témakiírásokról

Tanszékünkön alapvetően közösen készítjük a kiírásokat az összes fent említett tárgyra. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb témát felvehetik BSc-s és MSc-s hallgatók is, tantárgytól (önlab/szakdolgozat/diplomatervezés), szaktól, szakiránytól/ágazattól függetlenül. Ez úgy lehetséges, hogy sokszor egy téma kellően általános ahhoz, hogy a különböző tárgyat felvevő hallgatók különböző konkrét feladatot végezhessenek az adott témán belül. Néha azonban ez nem lehetséges: ez esetben a konkrét témakiírás egyértelműen rendelkezik, hogy ki választhatja, avagy ki nem választhatja az adott témát.

E közösen kiírt témák közül lehet akkor választani, ha valaki újonnan lép be a rendszerbe pl. a BSc. Önlab tárggyal, vagy az MSc. Önlab1-gyel. Javasolt ilyenkor egy olyan témát választani amely folytatólagosan elvihető a Szakdolgozat, illetve a Diplomatervezés 2 tárgyakig. Ugyanakkor, amennyiben valaki úgy látja jónak, lehetősége van témát váltani a félévek között. (Ez alól az MSc Diplomatervezés 1 - Diplomatervezés 2 kivétel, ezek egy szerves egységet képeznek, közöttük a témaváltás nem lehetséges.) Amennyiben valaki új témát keres, szintén a közösen kiírt témák közül választhat.

Aktuális Önálló laboratórium, Szakdolgozat, Diplomatervezés témák ezen a lapon találhatóak meg.

Tippek az önálló labor (és szakdolgozat, diplomatervezés) tantárgyakhoz: ezen a lapon nagyon hasznos információk vannak a témához tartozóan, érdemes elolvasni!

Diplomaterv GYÍK

A TMIT diplomaterv GYÍK-ben megtalálhatók azok a fejezetek, melyek jellegükben elvártak egy diplomatervtől vagy szakdolgozattól!

A tantárgyak kódjai, weblapjai (összefoglalás)

Kérem válasszon a saját szakirányának (ágazatának) megfelelően!

BSc képzés

MSc képzés

Diplomatervezés és szakdolgozat feladatkiírás sablonok

A szakdolgozat/diplomaterv konzulens által elkészítendő feladatkiíráshoz adat és formai szempontból az alábbi mintákat célszerű használni: