Adatbányászat csoport (Dmlab)

Laborvezető: 

Dmlab - Data Mining Laboratory

„Vannak emberek, akiknek van egy álmuk, de nincs csapatuk hozzá – így lehetetlen valóra váltani álmukat. Vannak emberek, akiknek van álmuk, de rossz csapatuk van hozzá – akkor az álmuk rémálom. Vannak, akiknek álmuk van, és csapatot építenek hozzá – az ő álmukban megvan a lehetőség. Vannak olyan emberek, akiknek van egy álmuk és egy nagyszerű csapatuk – az ő álmuk feltartóztathatatlan.” - John Maxwell

Kik vagyunk? 

A Dmlab az akadémiai és az üzleti világ közötti hídként segíti az adatelemzés, az adatbányászat és általában a data science területén az oktatást, a kutatást és az innovatív projektek megvalósulását. A Dmlab oktató-kutató csapata holisztikus módon, a teljes folyamatot figyelembe véve oldja meg a felmerülő adatelemzési feladatokat, nagy hangsúlyt fektet az üzleti feladatok adatbányászati feladattá való átkonvertálására, a megvalósítás teljes rendszer szintű megvalósítására, a legújabb kutatási eredmények hatékony felhasználására.

 
Oktatási elveink:
Mottó: "Tell me and I forget; teach me and I may remember; involve me and I will learn"
  • Hallgatót partnerként kezeljük, akitől mi is tanulni tudunk, és akivel mi is megosztjuk a kompetenciánkat

  • Hiszünk abban, hogy ha egy hallgató beleássa magát egy témába, akkor hamarosan az adott területen nagyobb szakértelme lehet, mint az őt segítő oktatónak. Ugyanakkor ebben az esetben is tudunk neki segíteni a fejlődésben.

  • Elismerjük a hallgató igényét, hogy az egyetmi tanulmányait össze szeretné egyeztetni más tevékenységével, például az egyetem melletti munkával. Rugalmasságunkkal segítjük azt, hogy a két világ összeegyeztethető legyen.

  • Szabadságot adunk a hallgatónak abban, milyen témák irányába akar fejlődni, bátorítjuk a saját ötlet, elemzés megvalósítását, kapcsolódást más projektekhez.

  • Támogatjuk a hallgatók együttműködését, a csoportos munkavégzést

  • Célunk olyan módon tanítani, olyan kompetenciák átadása, melyeket csak egyetemi környezetben lehet megtanulni, előnybe részesítjük az ilyen jellegű képzést az önállóan a webről megtanulható technológiákkal szemben.

További információk:

 

Kávézz velünk!

Ha kérdésed van az oktatásunkkal, a szakmánkkal kapcsolatban, vagy felmerült benned egy ötlet, amit szívesen megtárgyalnál valakivel, akinek a szenvedéje a data science, keress meg minket, és üljünk le egy kávéra. Sokaknak tudtunk már segíteni szakmai kérdésben, szakirány vagy választható tárgy kiválasztásban, diplomatervének befejezésében. Élj a lehetőséggel és keress meg minket néhány soros e-mailben. (gaspar@tmit.bme.hu)