Hírek

Világraszóló siker a NeurIPS önvezető autós MI versenyen.

BME és Continental Deep Machine Learning Competence Center közös siker a NeurIPS konferencián

A BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszék (TMIT), az Irányítástechnika és Informatikai Tanszék (IIT) és a Continental Deep Machine Learning Competence Center együttműködésében indult csapat a 2020-as, 34. NeurIPS konferencián megrendezett önvezető autós versenyen 3 kategória közül 2-ben első helyezést ért el, és a toplista több helyén is dominált.

Németh Géza Gábor Dénes-díjat kapott

Németh Géza, a TMIT habilitált egyetemi docense Gábor Dénes-díjat kapott, ami a civil szféra legnevesebb műszaki alkotói elismerése ma Magyarországon.

TELJES ÉRTÉKŰ 5G K+F KOMMUNIKÁCIÓS RENDSZER A BME I ÉPÜLETBEN ÉS KÖRNYÉKÉN

A BME, az Ericsson és a Magyar Telekom december 9-én sajtótájékoztatón mutatta be az I épületben és környékén üzembe helyezett  5G rendszert és mintaalkalmazást

Kitüntetést kapott a tanszéki összefogásban született MDPI Sensors cikk

Az MDPI Sensors rangos folyóirat szerkesztői gárdája kitüntette a tanszéki kollégák cikkét. Az "Editor's Choice" válogatásba 3619 cikkből 9 került be. További részletek az alábbi linken olvashatók.

Pál Varga; József Pető; Attila Frankó; Dávid Balla; Dávid Haja; Ferenc N. Janky; Gábor Soós; Dániel Ficzere; Markosz Maliosz; László Toka. 5G support for Industrial IoT Applications - Challenges, Solutions, and Research gaps

Sensors 2020, 20 (3), 828.

Home office-ból is lendületben a NetSoft kutatócsoport

A 2020-as év is kiváló eredményeket hozott a HSNLab-ban működő, az Ericsson és az MTA által közösen támogatott NetSoft lendület csoportnak.

Dr. Németh Géza - elismerés - Mesterséges Intelligencia Stratégia

Dr. Németh Géza elismerést kapott a Mesterséges Intelligencia Stratégia megalkotásában végzett kiemelkedő munkájáért

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS felsőoktatási tanulmányi ösztöndíj-támogatásra

A BME TMIT együttműködve a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal pályázatot ír ki a BME VIK nappali tagozatos, Mérnökinf. BSc. valamint a  Villamosmérnöki BSc. hallgatói számára.

Gratulálunk a TDK2020 konferencián résztvevő hallgatóinknak és konzulenseiknek!

A TDK 2020 konferenciát idén rendhagyó módon online rendezték meg. A szokatlan, sok esetben nehezítetett körülmények a TDK munkák számosságát és minőségét nem befolyásolták.

Németh Krisztán tevékenységét az NJSZT Tarján Rezső díjjal ismerte el

Tarján Rezső a Neumann János Számítógéptudományi Társaság (NJSZT) első elnöke, a hazai számítástechnika egyik úttörője volt.

V. SmartCom Lab Workshop

V. SmartCom Lab Workshop - ABCDE5G : Artificial Intellience, Blockchain, Cloud Computing, Data Science, Edge Computing, 5G az Ipari IoT-ban - Időpont: november 26. csütörtök 16 óra

Ezúton szeretnénk meghívni minden érdeklődőt a Smart Communications Laboratórium éves szemináriumára.

Oldalak

TMIT hírek, események a facebookon