Hírek

M.I. az iparban - esettanulmányok & tapasztalatok - video és fotók

A Távközlés és Mesterséges Intelligencia sorozat utolsó tavaszi rendezvényére május végén került sor. Az akadémiai szektor után most az ipari tapasztalatokat osztották meg előadóink.

Hatalmas volt az érdeklődés a TMIT specializációbemutatóján

Április 30-án ismét specializációbemutatót tartott a TMIT, ahol a hallgatók megismerhették, hogy mivel is foglalkoznak a laborjainkban dolgozó diákok, oktatók és kutatók.

További együttműködési tervek az Ericsson és a BME között

Magnus Frodigh, az Ericsson alelnöke és a kutatási részlegének vezetője a harminc éve folyó együttműködés folytatásáról tárgyalt a BME vezetőivel.

M.I. az iparban - esettanulmányok & tapasztalatok
A Távközlés és Mesterséges Intelligencia Workshop május 28-i alkalma az aktuális ipari alkalmazási eredményekkel érkezett.
A hazai M.I. terület leghitelesebb szakmai előadóit igyekszünk megjelentetni. Helyszín: IB.025.
Naplózástól az Avatarokig - Adat és M.I.

Az SAP adott otthont a Távközlés és MI sorozat áprilisi rendezvényének: Naplózástól az Avatarokig - Adat és M.I.
Az esemény az M.I. Nemzeti Laborral közösen szerveztük.

MI és felsőoktatás

Én egész népemen fogom... tanít a MI. A Költészet Napjára időzítettük a BME Közösségi Tudomány és a Távközlés és M.I. sorozat közös rendezvényét.

 

HÁROM TMIT-es oktató a BME Top 100-ban!

Paróczi Zsombor, Lévai Tamás és Kalapos András, a TMIT munkatársai a BME Top 100 oktatói között!

TMIT Top N ösztöndíj nyertesei

A BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszéke a szakmai vagy tudományos tekintetben kiemelkedő hallgatók munkáját kívánja elismerni és ösztönözni a TMIT Top N ösztöndíjjal.

Az ösztöndíj elnyerésére pályázatot kellett benyújtaniuk a hallgatóknak, melyekről a TMIT szakmai bizottságának javaslatára a ProProgressio Alapítvány kuratóriuma döntött.

A pályázaton részt vehetett a BME VIK bármely, a pályázat benyújtásakor aktív BSc vagy MSc hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatója, aki TMIT-hez kötődő szakmai vagy tudományos munkát végez.

Gratulálunk a nyerteseknek!

A HSN Labor vendége volt Szűcs Rozina

Gratulálunk Szűcs Rozinának, aki a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 2023-ban meghirdetett „Ismerkedj a szakmákkal” című rajzpályázatának egyik nyertese. A 7. osztályos tanuló mesterséges intelligencia szakértő szakmát rajzolt. Nyereménye része volt tanszékünk HSN Laborjának meglátogatása, ahol Dr. Fehér Gábor egy saját rajzoló robotukkal készült alkotással is megajándékozta Rozinát.

M.I. fénycsóvák az akadéMIai világítótornyokból

A Távközlés és Mesterséges Intelligencia eseménysorozat keretén belül került sor az M.I. fénycsóvák az akadéMIai világítótornyokból - Távközlés és Mesterséges Intelligencia címmel tartott és nagy érdeklődés mellett zajlott rendezvényére.

Az eseményre 2024. március 12-én 15:00-tól került sor, a BME Informatikai épület IB025-ös előadótermében.

A fotókat ismételten köszönjük a SPOT-nak - itt található a teljes galéria:

Oldalak

TMIT hírek, események a facebookon