ELHUNYT DR. GEFFERTH LÁSZLÓ, TANSZÉKÜNK OKTATÓJA

Szomorú szívvel osztjuk meg a hírt, hogy dr. Gefferth László, tanszékünk visszajáró volt oktatója életének 79. évében, 2023. október 21-én elhunyt. Temetése november 24-én volt Tiszakécskén.

Gefferth Laci 1945. március 24-én született Pestszenterzsébeten. A Kandó Kálmán Technikumban érettségizett 1963-ban és a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett villamosmérnöki diplomát 1968-ban.

Műegyetemi oktatóként és kutatóként a Villamosmérnöki Kar Vezetékes Híradástechnika Tanszékén, majd annak utódtanszékein dolgozott. Tagja volt a Dr. Géher Károly professzor által vezetett oktatói csoportnak. Részt vett többek között a Lineáris hálózatok, a Programozás alapjai, a Számítógépes áramkörtervezés, a Haladó programozás tantárgyak oktatásában. Számos ipari kutatómunkában eredményesen alkalmazta villamosmérnöki gyakorlati ötleteit. 
Sikeres kutatási eredményei alapján Humboldt ösztöndíjat nyert el a németországi Ruhr Universität Bochumba. Kiemelkedően eredményes munkája révén ösztöndíjas idejét meghosszabbították. Tevékenysége hasonlóan sikeres volt az angliai Imperial College egyetemére elnyert ösztöndíja során is. Tudományos munkássága alapján elkészített doktori disszertációja eredményeként a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagjává választották.

Lacit sok szál fűzi tanszékünkhöz, hiszen itt ismerte meg későbbi feleségét, dr. Halász Editet is.

A Távközlési és Médiainformatikai Tanszékről ment nyugdíjba.

A kilencvenes évek második felében egy távközléssel foglalkozó vállalkozást alapított, amelynek élén élete utolsó percéig dolgozott. Hobbija a barátaival rendszeresen folytatott tarokkozás volt. Családcentrikus volt, boldogan és szeretettel volt együtt Kati lányával, András fiával, és unokájával.

Gefferth László kollégánkat környezete, kollegái  tisztelték és szerették maximális korrektségéért, emberségéért, visszafogott, szellemes humoráért. Emlékét megőrizzük.