AI+AUT expo - Vasúttörténeti Park: HSNLab

A nemzetközi AI & AUT EXPO című rendezvényt 2023. február 14-15. között rendezték a Vasúttörténeti Parkban. A rendezvényt a SZTAKI á koordinálta, és a Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium és az Autonóm Rendszerek Nemzeti Laboratórium, valamint a Neumann Nonprofit Közhasznú Kft.  társszervezésében jött létre. A kiállítók között a BME-VIK megjelenése volt az egyik legkiterjedtebb - a TMIT két standon is kulcsszereplő volt.

Az AI+AUT expo (Exhibition for Local, Regional and European Technology and Innovation) az innováció és a technológiai fejlődés egyik legfontosabb hazai eseménye, amely lehetőséget nyújt a kutatók és a szakemberek számára, hogy megosszák tapasztalataikat, bemutassák legújabb kutatási eredményeiket, és elősegítsék az ipar fejlődését. Az idei kiállítás különösen izgalmas volt, mivel a hazai mesterséges intelligencia kutatók legjobbjai tartottak előadást és mutatták be a legújabb AI technológiákat és megoldásokat.

A HSN labor az Ericssonnal közösen is a kiállítok között volt, és bemutattunk egy mesterséges intelligenciával felokosított ipari felhő megoldást, amely egyedülálló módon ötvözi a felhő alapú képfeldolgozást és elemzést a mesterséges intelligencia algoritmusokkal. Az innovatív megoldásunk segíti a gyártókat abban, hogy hatékonyabban és rugalmasabban tudjanak termelni.

Az eseményen való részvételünk nagyszerű lehetőség volt számunkra, hogy megosszuk az ipar szakembereivel a megoldásunk előnyeit és hasznát, és felmérjük az érdeklődést a technológiánk iránt. A kiállítás során megismerkedtünk számos másik izgalmas AI alapú megoldással, amelyeknek szintén nagy potenciáljuk van az ipari automatizáció és a hatékonyság növelése terén. Összességében az AI+AUT expo egy fantasztikus esemény volt, amely remekül mutatta be a hazai AI kutatások és innovációk élvezik a fejlődés támogatását, és jelentős hatást gyakorolnak a gazdaságra és a társadalomra.