DR. BÍRÓ JÓZSEF MAGYAR ÉRDEMREND TISZTIKERESZTJE KITÜNTETÉSBEN RÉSZESÜLT

DR. BÍRÓ JÓZSEF MAGYAR ÉRDEMREND TISZTIKERESZTJE KITÜNTETÉSBEN RÉSZESÜLT

A 2019. augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Bíró József, a BME TMIT egyetemi tanára a Magyar Érdemrend tisztikeresztje (polgári tagozat) kitüntetésben részesült, a korszerű kommunikációs és közösségi hálózatok elemzési módszertanát és működésének jobb megismerését elősegítő teljesítőképesség-elemzés terén végzett munkája elismeréseként.

Bíró József az MTA doktora.  Kutatási területe a nagy hálózatok geometriája, nagy eltérések elmélete és alkalmazásai, a sorbanállás elmélete és hálózati alkalmazásai, távközlő és számítógéphálózatok elemzése.

Betöltötte az MTA Távközlési Tudományos Bizottság titkári, majd elnöki posztját, a BME villamosmérnöki doktori iskola vezetője, a legutóbbi 3 évben a BME VIK tudományos dékánhelyetteseként is dolgozott.

Kiemelkedő tudományos publikációs teljesítménye mellett meghatározó szerepet lát el a TMIT doktori  cselekményeinek menedzselésében illetve magas minőségének biztosításában. Számos tantárgy fejlesztésében és oktatásában vett részt, s eredményes doktorandusz hallgatók témavezetésében is.

A tanszék Kozma László emléremmel is elismerte tudományos eredményeit és a közösségünkért végzett tevékenységét. A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesülettől Arany Jelvény kitüntetést kapott.