Magyar Jövő Internet Konferencia 2014

Időpont: 
2014. 10. 17. 00:00 - 23:45

Az első Magyar Jövő Internet Konferencia a jövő internetének első hazai szakmai fóruma, amely az internet trendekről, a feltáruló lehetőségekről, illetve a hazai műhelyekről és eredményekről kíván átfogó képet adni. A jövő internete az innováció egyik legjelentősebb hajtóereje, a kibontakozó digitális ökoszisztéma és társadalom meghatározó eleme.

A Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platform (FI NTP) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) közösen rendezik meg a Magyar Jövő Internet Konferenciát (MJIK 2014) az INNOTRENDS 2014 rendezvénysorozat keretében. Az INNOTRENDS a hazai innováció seregszemléje, amelyet az NIH 2014. október 16-17-én, Budapesten szervez. A Magyar Jövő Internet Konferenciára 2014. október 17-én kerül sor az Akvárium Klub nagytermében (Budapest V. Erzsébet tér 14.). A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A rendezvényre az INNOTRENDS konferencia honlapján lehet jelentkezni.

A FI NTP 2013 elején hirdette meg a Jövő Internet Nemzeti Kutatási Programot (JINKA), amelyben jelenleg már 35 szervezet vesz részt és 138 regisztrált kutatási téma szerepel. A konferencia lehetőséget kíván nyújtani a hazai jövő internet kutató-fejlesztő műhelyek bemutatkozására, és a legfontosabb kutatási és fejlesztési eredmények bemutatására. A konferencián hangsúlyozottan jelennek meg a TÁMOP által támogatott „Jövő Internet kutatása az elmélettől az alkalmazásig” (FIRST) projekt (2012-2014) eredményei. A konferencián mutatják be a JINKA témáiban elért kutatási eredményeket összefoglaló magyar, illetve angol nyelvű kiadványt, amelyet a FIRST projekt keretében felállított Jövő Internet Kutatáskoordinációs Központ (FIRCC) gondozott (FIRCC Jelentés/Report).

Az egész napos konferencia nyelve magyar. A konferencia programja négy szekciót tartalmaz. A konferenciát a NIH és az MTA vezetői nyitják meg, méltatva a jövő internet jelentőségét a hazai innovációban, amelyet az Európai Bizottság és a Jövő Internet Kutatáskoordinációs Központ képviselőinek áttekintő előadásai követnek, bemutatva az újabb pályázati lehetőségeket és a FIRCC kiadványokat is. A délelőtti második szekciót a FIRST projekt azon eredményeinek szenteljük, amelyek a Debreceni Egyetem, az Egyetemközi Távközlési és Informatikai Központ (ETIK), és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) együttműködésében születtek. Az ebéd utáni két szekcióban a hazai jövő internet műhelyek, egyetemek, kutató intézetek, szolgáltatók és KKV-k mutatkoznak be, ismertetik kiemelt tudományos és/vagy innovációs eredményeiket.

Minden téma iránt érdeklődőt tisztelettel hívunk az első Magyar Jövő Internet Konferencián való részvételre, a szervezők nevében:

Budapest, 2014. szeptember 4.

Bakonyi Péter, Sallai Gyula, Spaller Endre