TMIT Internet of Things Verseny 2019

Te milyen okos eszközzel hódítanád meg a Világhálót?

Vajon mire tudják használni a tárgyak az internetet? Hogyan lesz az emberek élete biztonságosabb, kényelmesebb, egyszerűbb, ha a környezetünkben lévő eszközök elkezdenek egymással kommunikálni? Milyen új okos tárgyak jelenhetnek meg, ha az Internethez ugyanolyan könnyen tudnak majd csatlakozni mint az elektromos hálózathoz?

Ha vannak válaszaid a fenti kérdésekre, és nem félsz a megmérettetéstől, pályázz a TMIT Internet of Things versenyre! Lehetsz BSc-s vagy MSc-s mérnökhallgató, dolgozhatsz egyszemélyes vagy 2-4 fős csapatban, akár más egyetemek hallgatóival is. A fontos csak az, hogy legyen egy jó ötleted, és egy prototípus, amin be is tudod mutatni.

Ne ijedj meg attól, ha úgy érzed, nincs a terüeten világmegváltó ötleted!  Idén az Innovációs Track mellett Tematikus Track-et is indítunk. A verseny kiemelt tématerülete: "Közlekedés a nagyvárosban".

Írd le az ötleted legfeljebb egy oldalban, térj ki arra, hogy milyen problémát old meg, kiknek szól, és hogyan illeszkedik a felhasználók életébe. Illusztráld képekkel, és küldd el nekünk, hogy bekerülhess a hat kiválasztott csapat közé, akik a döntőben egy szakmai zsűri előtt mutathatják be munkájukat. A döntőbe jutott csapatoknak üzleti és szakmai mentort is biztosítunk.

Határidők:

Az ötleteket bemutató pályaműveket 2019. március 8. éjfélig küldhetitek be az iot-verseny@tmit.bme.hu címre.

Az elkészült prototípusok a zsűri és a közönség előtti bemutatására 2019. május 2-án kerül sor.

További részletek

A verseny menete

A verseny kétfordulós. Az első forduló (ötlet-pályázat) legjobb hat munkáját beküldő csapata jut tovább a döntőbe (prototípus-verseny). A továbbjutó csapatoknak további másfél hónap nap áll rendelkezésükre, hogy kidolgozzák ötletüket, és megvalósítsák az ötletet bemutató prototípust. A döntő során minden csapat egy 10 perces prezentációban mutathatja be ötletét a szakmai zsűrinek. Ezt követően a zsűri és a közönség kipróbálhatja a prototípusokat, majd értékeli azokat. Az eredményt a szervezők a helyszínen hirdetik ki.

Versenyzők

A versenyre BME hallgatók jelentkezhetnek, egyszemélyes vagy olyan 2-4 hallgatóból álló csapattal, melynek legalább egyik tagja BME hallgató. A csapat végleges összetételét legkésőbb a második forduló megkezdéséig kell meghatározni.


Középiskolás szekció

Az IoT versenyre középiskolás csapatok jelentkezését is várjuk! A középiskolás csapatok pályaműveit külön szekcióban értékeljük, és külön díjazzuk. A versenyen való részvételhez a csapatot támogató szaktanártól (illetve a csapattagok szüleitől) kérünk egy nyilatkozatot, amelyben a diákok versenyen való indulását támogatják a versenyfelhívás feltételei szerint.

Jelentkezési határidő középiskolás csapatoknak március 22.


Ötlet-pályázat

A verseny első körében írásban kell bemutatni a megvalósítani kívánt ötletet. Az elbírálás során az alábbi szempontokat vesszük figyelembe:

  • A javsolt megoldás használjon szenzorokat.
  • A szenzoradatok begyűjtéséhez használja az internetet.
  • Építsen tudást a gyűjtött adatok alapján.
  • A megoldás megvalósíthatósága legalább demonstrációs szinten.

Az Innovációs Track pályaműveinek leírásakor az elbírálásnál leginkább a pályamű egyedisége (újszerűsége), majd hasznossága, megvalósíthatósága és a pályamű külalakja alapján dönt a zsűri.

A Tematikus Track ("Közlekedés a nagyvárosban") pályaművek leírásakor az elbírálásnál leginkább a pályamű műszaki ötleteinek leírása, majd megvalósíthatósága, hasznossága és a pályamű külalakja alapján dönt a zsűri.

A beadott pályamű lehet magyar vagy angol nyelvű, illusztrálható képekkel, diagramokkal. A szöveget szakmai közönségnek kell írni, legfeljebb egy A4 oldal terjedelemben. A pályaműveket PDF formátumban az iot-verseny@tmit.bme.hu címre kell eljuttatni 2019. március 8. éjfélig.

Díjazás

A döntőbe jutott csapatok mindegyikét 50.000 Ft-tal támogatjuk a prototípus elkészítésében.

A döntőben a zsűri által legjobbnak ítélt versenyző 300.000 Ft-os pénzjutalomban részesül - ez akár az Innovációs, akár a Tematikus Track-ből kikerülhet. A zsűri a másik Track legjobbnak ítélt versenyzőjét különdíjban részesíti. A többi versenyző közül a közönség által legjobbnak ítélt versenyző kapja a 150.000 Ft-os közönségdíjat. A három díj tehát három különböző csapathoz jut.

Egyéb feltételek

A prototípus előállításában csak a csapattagok vehetnek részt. Minden egyéb segítséget, felhasznált kódrészletet, műszaki tervet, módszert a prezentációhoz mellékelt nyilatkozatban hivatkozni kell, ha azok nem közismert technológiák, és nem egyértelmű, hogy nem képezik a versenyzők saját munkáját.

Támogatóink