SmartActive Squash

Alapadatok
Projekt teljes neve: 
SmartActive Garage - IoT Sport Analytics in the Cloud
Típus: 
Ericsson Garage projekt
Kategória: 
Ericsson-HSN kutatási együttműködés
Időtartam: 
2016. 02. 01 - 2016. 11. 01
Projektvezető (TMIT): 
Résztvevő hallgatók: 

 

IoT sportanalitika a felhőben

Egy okos squash (fallabda) pálya kiépítését kezdtük el 2015 szeptemberében, az Ericsson és az ELTE kutatóival együttműködve, az első rendszerelemeket és szolgáltatásokat pedig már sikeresen teszteltük is. A SmartActive projekt célja egy olyan integrált sportanalitikai rendszer kidolgozása, melynek része egy okos eszközökkel (off-the shelf és saját fejlesztésű szenzorok, kamerák, mikrofonok, stb.) felszerelt sportpálya, egy nagyrészt vezeték nélküli hálózati kommunikációs infrastruktúra, egy a begyűjtött szenzor adatok valós időben történő feldolgozását és sportanalitikai elemzését biztosító, felhőben futó big data megoldás, és a játékosoknak, edzőknek visszacsatolt információk megjelenítésére kidolgozott különböző multimédia interfészek.

A projekt első fázisában a megcélzott sportág a squash lett, de a rendszer kiterjeszthető más sportágakra is, sőt a sporton kívüli alkalmazási lehetőségek isszámosak.

Az ország első okos squash pályájának kiépítését a Budafoki úton található Gold Centerben kezdték meg, ahol edzőként dolgozik Krajcsák Márk többszörös magyar bajnok, és Shakeel Khan, vezető edző (többek között Papp Nándor Gergő ifi EB ezüstérmes játékos edzője).

És hogy mire is lehet használni az így begyűjtött adatokat? A cél az, hogy a heterogén adatfolyamok felhőben, valós időben történő feldolgozása után olyan integrált sportanalitikai szolgáltatást tudjanak nyújtani, mely egyaránt segíti a játékosokat és edzőket, de interaktívvá, játékossá is tudja tenni a sportolást, legyen szó kezdő vagy profi játékosról, baráti ütögetésről vagy tétmérkőzésről.

http://www.smartactive.hu