Nemzetközi sikereink az adattovábbítás új útjain

Az Ericsson IEEE 802.1 Ethernet standardizációs tevékenységében használták fel a BME-TMIT HSN Lab és Ericsson közös kutatómunkájának eredményeit.

A BME-TMIT munkatársai az Ericsson Magyarország kutatóival közös projektben kutatják az Ethernet hálózatok jövőjét. A kutatások során a kapcsolt Ethernet hálózatok TSN (Time Sensitive Networking) mechanizmusaira fókuszálnak. Az IEEE TSN munkacsoport célja, hogy pontos időzítést lehessen megvalósítani az Ethernet hálózatokban, valamint ehhez kapcsolódó minőségbiztosítási mechanizmusokat dolgoznak ki. Ezáltal lehetséges lesz az Ethernet hálózatok felett késleltetés érzékeny forgalom átvitele. Ez változatos szolgáltatástípusok telepítését teszi lehetővé: a jövő ipari robotjainak távvezérlését, stúdió- és multimédia technika hálózatba szervezését és mobil hálózatok rádiós alhálózatainak kiépítését.

A standardizációs fórumon elhangzott előadások fóliái nyilvánosan elérhetők:

A kutatást alap- és mesterszakos hallgatóink, doktoranduszaink bevonásával végezzük. Aktív önálló laboratóriumi és szakdolgozat/diplomamunka témakiírásaink, előzetes egyeztetés után nyári gyakornoki lehetőségek kapcsolódnak a témához, a tárgy iránt érdeklődő hallgatókat szívesen fogadunk!