TMIT IoT Verseny 2020 Döntő

TMIT IoT Verseny 2020 Döntő

A TMIT IoT verseny immár ötödik éve vonultatja fel a legérdekesebb új ötleteket "Dolgok Internete" témában.
Az idei döntő 2020. szeptember 25-én délután 13:00 órai kezdéssel, a BME Q-II nagy-előadóban kerül megrendezésre. Idén sem kizárólag a Távközlési és Médiainformatikai Tanszékről, vagy a Villamosmérnöki és Informatikai Kar más tanszékeiről, hanem a Gépészmérnöki Karról is szerepelnek versenyzők. Idén az Innovációs Track mellett Tematikus Track-et is indítottunk. A verseny kiemelt tématerülete: "AI és IoT - Mesterséges Intelligencia az IoT alkalmazásaiban".

A zsűri:

Suskovics Péter, innovációs főmunkatárs, Ericsson
Suskovics Péter Ericsson Magyarország szakértője, K+F projektek vezetője, fejlesztője. Az Ericsson hazai innovációs szakmai műhelyének főmunkatársa, nagy megbízhatóságú mobil és vezeték nélküli hálózatok kutatásaiban, teljesítmény analízisében, valamint felhő alapú es járműipari alkalmazások prototípusainak létrehozásában vesz részt. Fő kutatási területei Cloud, 5G, ipari IoT.

Ádámffy Balázs, Application Engineer Manager, Silicon Labs
Ádámffy Balázs 2015 óta a Silicon Labs magyarországi irodájának munkatársa, ahol Bluetooth Low Energy és Prorietary Wireless chipek szoftveres terméktámogatásán keresztül számos IoT projektbe nyert betekintést. 2018 óta a Silicon Labs IoT termékeinek támogatását szervezi. Csapata a Silicon Labs európai ügyfeleinek Bluetooth LE, Bluetooth Mesh, Zigbee és Prorietary Wireless technolgiákkal kapcsolatos termékfejlesztését segíti. A közvtelen ügyfél támogatáson kívül példakódok, termék demók, illetve oktatási segéd anyagok készítésével is foglalkoznak.

Jenei Dávid, Technical lead, Evopro Innovation
Jenei Dávid villamosmérnök, szakterülete a hálózatba kapcsolt beágyazott rendszerek. Az evopro Innovation-nél 2016 óta mérnök, ahol szakcsoport vezetőként a Linux alapú rendszerek fejlesztéséért felel. Munkája során ipari automatizálással és járműdiagnosztikával kapcsolatos projektekben, valamint consumer termékek tervezésében és fejlesztésében vett részt. Érdeklődési területe az IT biztonság, virtualizáció és a felhő integráció IoT rendszerekben.

Frankó Attila, kutató-fejlesztőmérnök, AITIA
Frankó Attila villamosmérnök, az AITIA munkatársaként beágyázott rendszerek és ipari IoT alkalmazások fejlesztésével foglalkozik, továbbá európai K+F projekteken belül az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó kutatásokat végez. A BME-n alapozó és az Okos Város specializáció keretein belül szakirányos tantárgyak oktatásában egyaránt részt vesz.

Fehér Gábor, egyetemi docens, BME TMIT HSN Lab
Fehér Gábor 2012 óta foglalkozik IoT alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, mint oktató és konzulens. Részt vett több olyan projektben is, amely az okos városokhoz kapcsolódik, illetve jelenleg is aktívan tevékenykedik ilyen projektben. A BME-TMIT Okos Város labor egyik megalkotója

Tanos Áron, a Robotépítők Magyarországi Egyesületének elnöke
A Robotépítők Egyesülete évek óta foglalkozik projektek támogatásával, legyen szó akár robotikáról, akár fejlett szenzorokról és aktuátorokról. Tanos Áron széleskörű rálátással rendelkezik ezekről, több projektben is részt vesz, néha tanácsadóként, néha fejlesztőként. Ezen projektek néha a piacon termékesülnek, startup cégként folytatódnak, így Áronnak van tapasztalata az ilyen folyamatok terén.

Varga Pál, egyetemi docens, BME TMIT SmartComLab
Varga Pál a protokoll-technológia, a hálózat-monitorozás és a hibaok-analízis területén szerzett tapasztalatait az együttműködő rendszerek területén is igyekszik hasznosítani. Több, az IoT területén tevékenykedő európai K+F projekt nemzetközi munkacsoportjának vezetője és hazai koordinátora. A BME-n teljes villamosmérnök és informatikus évfolyamokat is oktat - az Infokommunikáció, és az Információs Rendszerek Üzemeltetése című tárgyakban