5G az ipari IoT területén: kutatási iránymutatás a TMIT-ről

5G az ipari IoT területén: kutatási iránymutatás a TMIT-ről

A BME VIK doktori képzésén tavaly lett akkreditálva az "5G hálózatok, szolgáltatásaik, és az ipari IoT szinergiája" című tárgy.

Az őszi szemeszterben futott tárgy oktatója, hallgatói és konzulensei (mindannyian a BME TMIT-ről) összefogtak, és a tárgy egyik érdekes melléktermékeként egy kiváló áttekintő, útmutató jellegű cikket készítettek. Az "5G support for Industrial IoT Applications - Challenges, Solutions, and Research gaps" című mű februárban jelent meg a rangos MDPI Sensors folyóiratban. https://www.mdpi.com/1424-8220/20/3/828

A cikk különös érdeklődésnek örvend - az azóta eltelt öt hónap alatt többezren olvasták, és máris több, mint 10 folyóirat- és konferencia-cikkben használják hivatkozási alapként. A kiadó is felfigyelt erre, így a cikk az MDPI Sensors folyóirat főoldalán is kiemelve jelent meg, az itt látható művészi fejléc képében.https://www.mdpi.com/journal/sensors

Az említett doktori tárgy idén szeptemberben is indul - a tárgy oktatója, Dr. Varga Pál reméli, sikerül további sikereket elérni ezen kereteken belül, az új hallgatósággal is.

A cikk hivatkozási adatai: Pál Varga; József Pető; Attila Frankó; Dávid Balla; Dávid Haja; Ferenc N. Janky; Gábor Soós; Dániel Ficzere; Markosz Maliosz; László Toka. 5G support for Industrial IoT Applications - Challenges, Solutions, and Research gaps. Sensors 2020, 20, 828.

------------------