Vida Rolland az IEEE IoT Journal Steering Committee tagja

Január 1-től Vida Rollandot, a BME TMIT docensét kinevezték az IEEE Internet of Things (IoT) Journal igazgatási bizottságának (Steering Committee) tagjává. Az IEEE IoT journal az IEEE Communications Society, az IEEE Computer Society, az IEEE Signal Processing Society és az IEEE Sensors Council közös tudományos folyóirata, mely 2014-ben indult. Az eltelt 3 év alatt az egyik legdinamikusabban fejlődő folyóirat volt, 2016-ban 125 cikket jelent meg 1445 oldalon, ezekre a cikkekre pedig átlagosan több mint 12 független hivatkozás érkezett. A lap impakt faktorát először 2017 nyarán publikálja majd a Thomson Reuters, ez várhatóan 3 felett lesz. A folyóirat tudományos értékét és témaköreinek relevanciáját a legjobban talán az mutatja, hogy ha az IEEE Xplore több mint 4 millió cikkét egy adott hónapban történt letöltések alapján rangsoroljuk, akkor az utóbbi másfél év minden egyes hónapjában vagy az első vagy a második helyezett cikk az IEEE IoT Journal-ban jelent meg. 

A Steering Committe-nek 8 tagja van, ebből az IEEE Sensors Council két delegáltja Vida Rolland és John Vig, az IEEE volt elnöke. A megbízatás 3 évre szól.  

http://iot-journal.weebly.com/steering-committee.html

Mindemellett érdemes azt is megemlíteni, hogy 2017. januárjával Vida Rolland tagságát meghosszabbították újabb 3 évvel az IEEE Communications Society zászlóshajó konferenciáit felügyelő menedzsment és stratégiai bizottságában, és újabb 2 évvel az IEEE Sensors Council Administrative Committee-ben.