TMIT Internet of Things Verseny 2017

Eredmények

Első díj

A TMIT IoT 2017 Verseny győztese, ezzel a 300 ezer forintos fődíj nyertese az Okos evezőshajó ötlettel felvonuló csapat.

Közönségdíj

A 100 ezer forintos közönségdíjat a SmartPark csapata kapta.

 

Gratulálunk!

Galéria

Te milyen okos eszközzel hódítanád meg a Világhálót?

Vajon mire tudják használni a tárgyak az internetet? Hogyan lesz az emberek élete biztonságosabb, kényelmesebb, egyszerűbb, ha a környezetünkben lévő eszközök elkezdenek egymással kommunikálni? Milyen új okos tárgyak jelenhetnek meg, ha az Internethez ugyanolyan könnyen tudnak majd csatlakozni mint az elektromos hálózathoz?

Ha vannak válaszaid a fenti kérdésekre, és nem félsz a megmérettetéstől, pályázz a TMIT Internet of Things versenyre! Lehetsz BSc-s vagy MSc-s mérnökhallgató, dolgozhatsz egyszemélyes vagy 2-4 fős csapatban, akár más egyetemek hallgatóival is. A fontos csak az, hogy legyen egy jó ötleted, és egy prototípus, amin be is tudod mutatni.

Írd le az ötleted legfeljebb egy oldalban, térj ki arra, hogy milyen problémát old meg, kiknek szól, és hogyan illeszkedik a felhasználók életébe. Illusztráld képekkel, és küldd el nekünk, hogy bekerülhess a hat kiválasztott csapat közé, akik a döntőben egy szakmai zsűri előtt mutathatják be munkájukat. A döntőbe jutott csapatoknak üzleti és szakmai mentort is biztosítunk.

Díjazás:

A hat döntős csapat mindegyikét 50.000 Ft-tal támogatjuk a prototípus elkészítésében.

A zsűri által legjobbnak ítélt csapat tagjai elnyerik a 300.000 Ft-os fődíjat.

A közönségdíjat elnyerő csapat 100.000 Ft-os különdíjban részesül.

Határidők:

Az ötleteket bemutató pályaműveket 2017. március 6. éjfélig küldhetitek be az iot-verseny@tmit.bme.hu címre.

(A középiskolás szekcióban a pályázatok beadási határideje: március 20.)

A hat továbbjutó csapat nevét 2017. március 13-án tesszük közzé a verseny weboldalán.

Az elkészült prototípusok a zsűri és a közönség előtti bemutatására 2017. április 28-án kerül sor.

Támogatók:

EvoPro     Ericsson     Telenor      


További részletek

Idén először Középiskolás szekció!

Az IoT versenyre középiskolás csapatok jelentkezését is várjuk! A középiskolás csapatok pályaműveit külön szekcióban értékeljük, és külön díjazzuk. A versenyen való részvételhez a csapatot támogató szaktanártól (illetve a csapattagok szüleitől) kérünk egy nyilatkozatot, amelyben a diákok versenyen való indulását támogatják a versenyfelhívás feltételei szerint.

A jelentkezési határidő március 20.

A verseny menete

A verseny kétfordulós. Az első forduló (ötlet-pályázat) legjobb hat munkáját beküldő csapata jut tovább a döntőbe (prototípus-verseny). A továbbjutó csapatoknak további másfél hónap nap áll rendelkezésükre, hogy kidolgozzák ötletüket, és megvalósítsák az ötletet bemutató prototípust. A döntő során minden csapat egy 5 perces prezentációban mutathatja be ötletét a szakmai zsűrinek. Ezt követően a zsűri és a közönség kipróbálhatja a prototípusokat, majd értékeli azokat. Az eredményt a szervezők a helyszínen hirdetik ki.

Versenyzők

A versenyre BME hallgatók jelentkezhetnek, egyszemélyes vagy olyan 2-4 hallgatóból álló csapattal, melynek legalább egyik tagja BME hallgató. A csapat végleges összetételét legkésőbb a második forduló megkezdéséig kell meghatározni.

Ötlet-pályázat

A verseny első körében írásban kell bemutatni a megvalósítani kívánt ötletet. Az elbírálás során az alábbi öt szempontot vesszük figyelembe:

  • A megoldani kívánt probléma relevanciája, társadalmi hasznossága (30%)
  • A javasolt megoldás alkalmazhatósága, költsége (30%)
  • Az ötlet eredetisége (30%)
  • A pályamű külalakja, érthetősége (10%)

A beadott pályamű lehet magyar vagy angol nyelvű, illusztrálható képekkel, diagramokkal. A szöveget szakmai közönségnek kell írni, legfeljebb egy A4 oldal terjedelemben. A pályaműveket PDF formátumban az iot-verseny@tmit.bme.hu címre kell eljuttatni 2017. március 6. éjfélig. (A középiskolás szekcióban a pályázatok beadási határideje: március 20.)

Ötlet-pályázat eredmény

A beküldött pályáműveket a szervezők a fenti szempontok szerint értékelik majd rangsorolják, és a legjobbnak ítélt 6 csapatot meghívják a döntőbe. Ha valamelyik kiválasztott csapat bármilyen okból visszalép, úgy a szervezők dönthetnek arról, hogy megfelelő minőségű pályázatok esetén a 7. 8. ... helyezett csapatoknak adnak továbbjutási lehetőséget.

A döntőbe jutó csapatok 50.000 Ft-os támogatást kapnak a prototípus elkészítésére, mely fölött szabadon rendelkeznek. Magasabb eszközigény esetén a szervezők lehetőség szerint eszközök kölcsönzésével segítik a versenyzőket.

Prototípus-verseny

A prototípus-verseny 2017. április 28-án, 14:00 órai kezdettel kerül megrendezésre. A versenyzőknek 2017. április 26. éjfélig kell elküldeniük elkészült prezentációikat, és a nyilatkozatokat (lásd egyéb feltételek) a szervezőknek Powerpoint (pps, ppsx, ppt, pptx) vagy Prezi (zip) formátumban. A döntőben 5 percük lesz bemutatni a prezentációt magyar nyelven a közönségnek és a szakmai zsűrinek. Ezt követően a közönségnek és a zsűrinek egy órája van megtekinteni az elkészült prototípusokat és beszélgetni a versenyzőkkel. Végül összeül a zsűri, közben a szervezők összesítik a közönség-szavazatokat.

Idén először a prototípusok elkészítéséhez használható a National Instruments myRIO platformja is, melyet az NI a rendelkezésünkre bocsát. Az ilyen eszközt választó legsikeresebb csapat tagjai Campus Fesztivál VIP bérletet nyernek valamint meglátogathatják az NI debreceni gyárát.

A zsűri értékelési feltételei közül a legfontosabb, hogy mennyire sikerült a prototípussal a felhasználó számára kipróbálható, értékelhető módon bemutatni a megoldást:

  • A bemutatott ötlet (15%)
  • A prezentáció minősége (15%)
  • A prototípus kidolgozottsága (30%)
  • A prototípus hatékonysága (40%)

Prototípus-verseny díjazása

A verseny győztesét a zsűri választja ki, az egyéni értékelések alapján megvitatva a pályaműveket. A zsűri által legjobbnak ítélt versenyző 300.000 Ft-os pénzjutalomban részesül. A többi versenyző közül a közönség által legjobbnak ítélt versenyző kapja a 100.000 Ft-os közönségdíjat. A két díjat tehát nem viheti el ugyanaz a csapat.

Egyéb feltételek

A prototípus előállításában csak a csapattagok vehetnek részt. Minden egyéb segítséget, felhasznált kódrészletet, műszaki tervet, módszert a prezentációhoz mellékelt nyilatkozatban hivatkozni kell, ha azok nem közismert technológiák, és nem egyértelmű, hogy nem képezik a versenyzők saját munkáját.