Hírek

Ingyenes TMIT & NVidia Deep Learning Institute egész napos workshop

A BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszék az NVidia Deep Learning Institute (DLI)-al közösen 2020. október 23-án 9-17 óra között rendezi meg a következő egész napos workshopot "Fundamentals of Deep Learning" címmel.

Elhunyt Dr. Tarnay Katalin

Elhunyt Dr. Tarnay Katalin, tanszékünk címzetes egyetemi tanára. „A jó harcot megharcoltam, a pályát megfutottam, a hitet megtartottam.”

Szekrényes Emese két teniszbajnoki címe

Munkatársunk, Szekrényes Emese két kategóriában is bajnoki címet szerzett a XXXIX. Szenior Magyar Bajnokságon.

 

Gratulálunk!

TMIT IoT Verseny 2020 Döntő - eredmények

A döntőbe került csapatok:
Okos Paintball, Okosotthon, Lovak aktivitásának monitorozása, Arrow- head Reliability and Availability Analyzer (AI), TalAI (AI), Green Lead (AI), WatchDog (AI)

TMIT IoT Verseny 2020 Döntő

A TMIT IoT verseny immár ötödik éve vonultatja fel a legérdekesebb új ötleteket "Dolgok Internete" témában. Az idei döntő 2020. szeptember 25-én délután 13:00 órai kezdéssel, a BME Q-II nagy-előadóban kerül megrendezésre

TMIT Internet of Things Verseny 2020

Van egy jó ötleted? Toborozz hozzá csapatot, és induljatok a TMIT Internet of Things versenyén! 

Elhunyt Dr. Grad János

Eltávozott közülünk Dr. Grad János, a BME címzetes egyetemi tanára, aki tanszékünk oktató munkájában hosszú ideje vett részt.

Dr. Grad János a Budapesti Műszaki Egyetem elvégzése után a Tungsram Adócsőgyárában kezdett el dolgozni 1956-ban, ahol rádióeszközök, adócsövek mérési eljárásaival foglalkozott.

5G az ipari IoT területén: kutatási iránymutatás a TMIT-ről

A doktori képzésre tavaly akkreditált "5G hálózatok, szolgáltatásaik, és az ipari IoT szinergiája" tárgyunk alapján a téma kutatási irányairól szóló cikkünk az MDPI Sensors folyóirat főoldalára került.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS felsőoktatási tanulmányi ösztöndíj-támogatásra

A BME TMIT együttműködve a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal pályázatot ír ki a BME VIK nappali tagozatos, Mérnökinf. BSc. valamint a  Villamosmérnöki BSc. hallgatói számára.

A TMIT HSN Lab csapata nyerte a nemzetközi ARIAC versenyt

Vidács Attila vezetésével, első helyen végzett a TMIT HSN Lab Felhő robotika csoportja az NIST által szervezett nemzetközi ARIAC versenyen, és ezzel elnyerte a 10 ezer dolláros fődíjat is.

Oldalak

TMIT hírek, események a facebookon