Okos város (Smart City) szakkönyv – letölthető innen

A BME és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem együttműködésének egyik eredménye „Az okos város (Smart City)” szakkönyv.

A könyv szerkesztője és 5 fejezetének szerzője a TMIT három munkatársa: Vida Rolland, Henk Tamás és Sallai Gyula. A Műegyetemen az Okos város specializációt a TMIT oktatja, ennek vezetője Vida Rolland.

Az olvasó megismerheti az okos város koncepcióját, mozgatórugóit, különféle megközelítéseit, tervezési szempontjait, a megoldások közös, infokommunikációs hátterét és az internet fejlődésén alapuló perspektíváját. A könyv áttekinti az okos város kulcsterületeit (városigazgatás, városi környezet, közlekedés, energetika és életvitel), a már rövid távon is megvalósítható technológiai megoldásokat és az inkább hosszabb távon ígéretes lehetőségeket is. Olvashatunk az okos város kiberbiztonságáról, finanszírozásának módozatairól, megismerhetjük a legfontosabb hazai okos megoldásokat. Hasznos könyv mindenkinek, aki a települések okos megoldásaiban érdekelt.

A könyv PDF és epub változatban is letölthető innen:

Az Okos Város (Smart City); Sallai Gyula (szerk.); Budapest, Dialóg Campus Kiadó (Nemzeti Közszolgálati Egyetem); ISBN 978-615-5920-22-6 (nyomtatott), ISBN 978-615-5920-23-3 (elektronikus); 2018 (PDF)
epub változat