175 éve született Lars Magnus Ericsson, a svéd Ericsson cég alapítója

Az Ericsson és a BME közötti kitűnő és értékes együttműködés legfontosabb kerete a HSN Lab, aminek gesztortanszéke a TMIT.

A HSN Lab sikertörténete csaknem 30 éve kezdődött. Jóval több, mint 1000 BME hallgató sikeres tanulmányai és több mint 100 PhD fokozat, élenjáró kutatások, publikációk, szabadalmak és termékek fémjelzik a közös munkát.

Lars Magnus Ericsson egy farmon gazdálkodó ötgyermekes családba született, 11 évesen már családfenntartó lett. Keményen dolgozott, de kereste a továbblépési lehetőséget is. Külföldi tapasztalatszerző útjai után saját vállalkozást indított. Egy konyhát bérelt, abban nyitotta meg elektro-mechanikus műhelyét, kölcsönkért pénzből. Egy ma már 145 éves vállalat alapjait vetette meg ezzel. A technikai trendek felismerése, kitartó munka, helytállás a versenyben: a történetet érdemes elolvasni – itt.

(https://www.hte.hu/fooldal/-/hir/175-eve-szuletett-lars-magnus-ericsson-a-sved-ericsson-ceg-alapitoja)

 

Az 1900-as évek elején Ericsson, az immár nagy nemzetközi vállalat elnök-vezérigazgatója fokozatosan visszavonult a cégből. 57 évesen ismét gazdálkodni kezdett, a kialakított farmot fiának ajándékozta és ő maga újabb farmot fejlesztett fel.