LAKÁSFŰTŐ FALFESTÉS

LAKÁSFŰTŐ FALFESTÉS

 

A Poli-Farbe Vegyipari Kft. innovatív ötlete alapján a Poli-Farbe és a BME TMIT idén májusban látott neki lakást fűtő falfestés létrehozásához. 2018. október 2-án sajtótájékoztatón mutatták be a prototípust.

A szabadalmaztatási és engedélyeztetési eljárások függvényében várhatóan 1 éven belül kereskedelmi forgalomba kerülő, teljességgel hazai innováció lényege, hogy jól szigetelt szerkezeten, a megfelelően előkészített és alkalmazott festékfűtés lényeges idő- és hőveszteség nélkül, közvetlenül melegíti a kijelölt területet: kiegészítő fűtésként használva körülbelül 6 m2-es felülettel egy 60-70 m2-esterületű lakást lehet temperálni.

A 100 milliós nagyságrendű fejlesztés további lehetőségeket biztosít a lakásfelújításban, hiszen amellett, hogy jelentősen csökkenthető használatával otthonunk ökológiai lábnyoma, a hagyományos fűtési rendszereknél költséghatékonyabb a kiépítése, felhasználása is rugalmas, költözéskor vagy a szoba átrendezésekor hatékonyan áttelepíthető az elektronika is.

Egyre több ház, lakás rendelkezik saját „energiatermeléssel”, például napelemmel, és még többnek lesz a jövőben. Egy hatékony elektromos fűtés kitűnő párja ennek a trendnek. Ez megtakarítást és környezetvédelmet is jelent. Hamarosan nálunk is terjedni fognak az okos házak, okos lakások – amik sok érdekes szolgáltatást tudnak, és mind közül a leghasznosabb tétel a fűtés-hűtés-világítás intelligens vezérlése lesz.

A Poli-Farbe, a haza festékfejlesztés meghatározó vállalata. A hazai tulajdonban lévő bócsai festék- és vakolatgyár 2017-ben rekordforgalmat ért el, s több szegmensben is piacvezető lett.