Beszédfelismerés és Hangbányászat Csoport

A beszédfelismerés, azaz a számítógépes beszéd-szöveg átalakítás egy fontos és szép mérnöki feladat, ami iránt az érdeklődés világszerte exponenciálisan nő.

A legújabb mélytanulási módszerek (deep learning) alkalmazása jelentős előrelépést jelentettek az utóbbi években, ennek köszönhetően a gyakorlati alkalamzások köre és megbízhatósága is ugrásszerűen nőtt. Műhelyünk a témában 20 éve az egyik vezető regionális központ, erősségünk a jelentős ipari tapasztalat és háttér. A beszédfelismerésben használatos módszerek (pl. visszacsatolt és/vagy mély neuronhálók) további számos izgalmas mérnöki probléma (pl. önvezető autók, képfelismerés, gépi fordítás, stb) jól alkalmazhatóak. A téma műveléséhez az interdiszciplináris látásmód előnyt jelent, mivel számos tudományterület kapcsolódik hozzá (akusztika, fiziológia, nyelvtudomány, fizika, matematika, számítástudomány, szoftverfejlesztés, stb.). Szakdolgozat, diplomaterv ill. doktori disszertáció készítését támogatjuk.

Vezető konzulens: 
Miért ezt a műhelyt válaszd?: 
izgalmas feladat, jól hasznosítható tudás
Feladatok a műhelyben: 

Számos feladatba (algoritmus és alkalmazásfejlesztés, tesztelés, stb) lehet bekapcsolódni, bővebben a vezető konzulensnél érdemes tájékozódni.